Agroland vrea sa se extinda la nivel national
Reteaua Agroland, profilata pe comertul de pui de carne si de oua, furaje si accesorii destinate gospodariilor individuale din mediul rural, a decis sa se dezvolte prin franciza, urmarind sa ajunga, in urmatorii doi ani, la peste 50 de unitati.

Lansata in urma cu noua ani la Timisoara, reteaua numara in prezent zece unitati, iar fondatorii companiei intentioneaza ca numai in urmatoarele 12 luni sa o extinda la 25 de magazine. Unitatile vor fi situate cu precadere in judetele din Transilvania, dar si din sudul tarii, urmand ca, dupa aceasta prima etapa, marca Agroland sa aiba o acoperire nationala.

Afacerea este gandita ca o interfata intre marii fabricanti de produse agricole sau crescatori de animale si clientul final, micul fermier.

Exploatand o nisa putin concurentiala in franciza, cu o piata de peste 150.000 de gospodarii care se ocupa de cresterea puilor si animalelor, Agroland este structurat ca un magazin de aproximativ 50 metri patrati, cu un depozit de circa 30 metri patrati, situat in zona preoraseneasca sau rurala, care desface, pe langa puii de o zi, furaje, seminte si accesorii utile gospodariilor rurale. Personalul magazinelor ofera consiliere gratuita celor interesati, alaturi de publicatii de specialitate; mai mult, specialistul veterinar al magazinului poate pune un diagnostic si propune medicatie pentru animalele bolnave din gospodarie.

Franciza Agroland are o taxa de intrare de 2.000 euro si nu presupune redevente lunare; francizatului i se solicita insa alocarea unui buget de 5% din cifra de afaceri realizata in decursul a trei luni pentru campania de publicitate locala din sezonul de varf (primavara).

Solicitantii de franciza trebuie sa detina, asadar, un spatiu comercial (fie in proprietate, fie cu chirie), care urmeaza a fi validat de catre francizor, atat in privinta locatiei, cat si a amenajarii, precum si un capital initial total de aproximativ 7.000 euro. Conform calculelor Agroland, aceasta investitie poate fi recuperata intr-un interval de un an.

Pentru o informare detaliata, accesati sectiunea Afaceri Mici - de unde puteti, mai departe, sa transmiteti francizorului candidatura dumneavoastra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri