IKEA Romania a decis sa suporte costurile provocate de modificarea TVA din resurse proprii, pentru a veni in sprijinul consumatorilor.

”Absorbirea majorarii TVA cu 5 puncte procentuale incepand de la 1 iulie va insemna pentru noi un cost suplimentar, pe care am ales sa il suportam in locul consumatorului. Absolut toate preturile produselor din magazinul IKEA vor ramane neschimbate”, a declarat Cornel Oprisan (foto), Retail Manager IKEA Romania.

Vanzarile magazinului IKEA din Baneasa au ajuns la 349,24 milioane de lei (82,5 mil. euro) in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2009, in scadere cu 9% fata de 2008.

In euro, erodarea veniturilor IKEA Romania a fost anul trecut de 21,2%, comparativ cu cele 104,7 milioane euro, cat a vandut retailerul pe tot parcursul anului 2008.

Numarul vizitatorilor magazinului a fost de 2,52 milioane, in timp ce numarul produselor vandute - de aproximativ 10 milioane.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara.