Oficialii lantului de magazine Billa au anuntat ca majorarea de 5 procente a TVA va fi suportata de companie, preturile urmand a ramane neschimbate in cazul a 1.200 de articole.
"Este o masura gandita in beneficiul clientilor nostri. Suntem constienti ca majorarea TVA-ului se va resimti in puterea de cumparare a romanilor si am hotarat sa-i ajutam pe toti cei care aleg sa cumpere de la Billa sa aiba o masa cat mai bogata, chiar si pe timp de criza", a declarat Sabin Fane, director de marketing in cadrul companiei.

Produsele ale caror preturi nu se vor modifica in urma cresterii TVA sunt de stricta necesitate, precum laptele, ouale, faina si uleiul.

"In plus, promotiile Billa (preturi mai mici la achizitionarea unui numar mai mare de produse de acelasi fel) si articolele marcii proprii Clever vin in ajutorul cumparatorilor, prin mentinerea preturilor de raft practicate inainte de data de 1 iulie (zi in care se va aplica modificarea TVA de la 19% la 24% - n. red.)", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Oficialii Billa au precizat pentru Wall-Street ca din totalul numarului de produse care nu vor suferi majorari de pret, 330 de SKU-uri (produs unic dintr-o gama, identificat printr-un cod de bare) sunt reprezentate de articole marca Clever.

Billa este prezenta pe piata romaneasca din februarie 1999 si face parte din grupul german Rewe, care mai opereaza pe plan local retelele Selgros Cash&Carry si Penny.

Afla aici ce retailer va mentine preturile promotionale neschimbate in urmatoarele doua saptamani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Produsele romanesti in supermarket: abordarea retailerilor