Grupul farmaceutic A&D Pharma, liderul pietei de retail si distributie, a anuntat finalizarea achiziilor subsidiarelor Ozone Laboratories din Europa Central si de Est, precum si a distribuitorului bulgar Arishop, companii pentru care a platit in total 19,1 milioane de euro, cu 4 milioane mai putin fata de suma estimata initial.
Astfel, grupul farmaceutic a preluat Arishop Pharma AD si subsidiarele sale din Bulgaria, Ozone Laboratories Polonia si Ozone Laboratories Polska Services, Ozone Laboratories Ungaria, Ozone Laboratories Slovacia si Ozone Laboratories Cehia.

In cadrul acestei tranzactii, cea mai mare pondere a avut-o Arishop Bulgaria.

"Valoarea totala a tranzactiei este de 19,1 milioane de euro. Aceasta este cu patru milioane de euro mai mica decat valoarea anuntata initial pentru tranzactie, pe 18 decembrie 2009, intrucat achizitia nu s-a finalizat in cazul uneia dintre companiile vizate", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Robert Popescu (foto), CEO-ul companiei a declarat ca aceste achizitii intaresc oferta companiei in zona de marketing&sales, segment care variaza de la inregistrarea la comercializarea de OTC-uri, medicamente de baza de reteta medicala si dispozitive medicale.

"Linia de business marketing&sales ramane o componenta-cheie a strategiei de expansiune internationala a grupului intrucat deschide noi oportunitati", a mai spus Popescu intr-un comunicat de presa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si