Investitorii isi pierd increderea in capacitatea guvernului de a gestiona criza financiara si de a asigura iesirea din recesiune, iar politicile fiscale incoerente si inexistenta unor masuri stimulative de crestere economica mentin atractivitatea fata de piata din Romania la cote reduse, potrivit analistilor Coface Romania.
Companiile se vor confrunta cu scaderi ale vanzarilor pe fondul unei lungi perioade oricum dificile din punct de vedere economic si vor deveni incapabile de a absorbi socuri prelungite, si de a gestiona noua realitate economica, marindu-se astfel numarul de incidente de plati ulterior de insolvente. “Este de asteptat ca numarul falimentelor sa creasca in urmatoarea jumatate de an, anul 2010 putand aduce un maxim istoric al numarului de companii iesite din piata”, avertizeaza Coface.

Cele mai afectate companii vor ramane cele din comert (cu amanuntul si cu ridicata) avand in vedere marjele comerciale foarte mici, capitalizarea redusa si dependenta acestor companii de finantarile pe termen scurt.

„Impactul acestor masuri – inflatia, cresterea somajului, volatilitatea cursului valutar – se vor rasfrange direct asupra consumatorilor si a mediului de afaceri, iesirea din recesiune ramanand doar un deziderat”, a declarat Cristian Ionescu (foto), director general al Coface Romania.

De asemenea, intarzierile semnificative inregistrate la decontarea lucrarilor de constructii, amanarea sau anularea anumitor proiecte de catre investitori au fost factorii determinanti ai lipsei acute de lichiditati de pe piata constructiilor; majorarea TVA va atesta incapacitatea constructurilor de a-si redresa nivelul lichiditatilor si va amplifica pozitia negativa a acestora. Alaturi de comert si constructii ne asteptam ca numarul falimentelor sa creasca si in domenii precum industria metalurgica, transporturi, horeca.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri