Cele mai asteptate tablouri, scoase la licitatie pe 17 iulie la hotelul Vega din Mamaia, sunt cele semnate Theodor Pallady, Stefan Luchian, Octav Bancila, Nicolae Tonitza si Lucian Grigorescu.

Vedeta licitatiei este lucrarea “Natura statica cu narghilea” a lui Theodor Pallady, estimata la o valoare ce depaseste 75.000 de euro. Valoarea sa este cu atat mai importanta cu cat orientalismul a fost o tema extrem de rar abordata de Pallady.

Pasionatii de arta din Romania au posibilitatea de a-si intregi colectiile cu o serie de alte lucrari celebre: Evreul, semnata Stefan Luchian, Interior oriental, semnata Alexandru Satmary, in care Claudia Millian Minulescu a pozat ca model sau Ulita Dobrogeana, semnata Lucian Grigorescu.

Tablourile pot fi admirate si la Bucuresti, in cadrul expozitiei organizate de Artmark la Centru Cultural ArtSociety din Bucuresti, intre 9 iulie - 11 iulie.

Piata romaneasca de arta atrage tot mai multi investitori care cauta cea mai sigura varianta investitionala. Statisticile au demonstrat ca in vreme de recesiune, pietele de investitii traditionale au avut de pierdut puncte importante din cifra profiturilor.

Pe piata romaneasca, conform indexului Artmark, randamentul anual a ramas constant in ultimii 15 ani la 27,4%. Asadar, mai mare decat randamentul anual mediu, aferent aceleiasi perioade, al investitiei in aur, terenuri ori valori mobiliare.

Aflati mai multe detalii despre piata de arta din Romania din articolul Barometru: Investitor roman, caut randamente pe piata de arta