Producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate, detinut de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, a inregistrat o crestere de peste 20% la vanzarile de prefabricate in prima jumatate a anului, fata de aceeasi perioada din 2009.

“Incepand cu anul 2009 am regandit strategia pentru prefabricate oferind solutii integrate clientilor. Nu mai oferim doar structuri prefabricate ci solutii integrate care cuprind: servicii de proiectare, executie, transport si montare. Am investit in cresterea expertizei echipei noastre si am trecut la un serviciu orientat catre client cu intelegerea problemelor specific santierelor locale”, spune Gabriel Colobatiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

Avansul vanzarilor companiei s-a datorat contractelor noi pe zona industriale castigate de la inceputul anului, cum ar proiectele OBI – Policolor Bucuresti, Baumax – Constanta si Bucuresti – Chitilei, Hornbach Balotesti si Millenium Logistic Parc Bucuresti.

Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 50 mil. lei (11,8 mil. euro). La inceputul lui 2008 insa in portofoliul Somaco S.A. se aflau sapte unitati de productie: Adjud, Alexandria, Buzau, Doaga, Galati, Roman si Drobeta Turnu - Severin.

Oresa Ventures a achizitionat insa cele mai mari capacitati, respectiv fabricile din Adjud, Buzau si Roman, suma platita fiind de 32,5 mil. euro.

Celelalte patru fabrici au fost incluse in SMC Prefabricate pentru Constructii (fosta Somaco S.A), in vreme ce Sonriso, compania prin care fondul de investii a cumparat cele trei unitati de productie, a devenit Somaco Grup Prefabricate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si