"Dupa ce ordonanta a fost emisa fara sa avem nicio dezbatere pe marginea propunerilor pe care noi le-am facut, acum trei zile am semnat in numele asociatiei catre ANPC o scrisoare care are nu mai mult, nu mai putin, de 12 pagini in care solicitam punctual raspunsuri, clarificari asupra unor articole din lege. Nu discutam in acesta scrisoare nimic din ce am vrut noi de principiu. Discutam numai despre modul in care pot fi interpretate anumite paragrafe pentru ca noi suntem in fata cu clientul", a explicat Ghetea, informeaza NewsIn.

El a mai spus ca spera ca in perioada urmatoare sa aiba loc o dicutie pe marginea scrisorii, clarificarile fiind necesare.

"Clientul poate fi mai suparacios, mai nervos. Se duce la ANPC, se duce la Justitie si noi cerem clarificari. Toate aceste lucruri ar fi fost evitate daca ar fi fost un dialog, o colaborare", a adaugat Ghetea.

El a precizat ca nu a fost de acord cu aplicarea directivei pentru creditele aflate in portofoliu, adica retroactiv. De asemenea nu a fost de acord cu aplicarea ei si pentru creditele ipotecare si alte tipuri de credite.

"Eu am zis sa se aplice Directiva 48 asa cum este ea impusa de Comisia Europeana. ANPC nu a tinut cont de punctul nostru de vedere exprimat in scris si la care am revenit de cateva ori. Imi exprim aici puncutul de vedere ca ar fi trebuit ca autoritatea sa ne contacteze si sa discutam punctul nostru de vedere", a mentionat Ghetea.

De asemenea, el a declarat ca bancile s-au conformat legii si au trimis notificari clientilor.

"Toate bancile s-au conformat, au transmis deja invitatii clientilor. Acum, dupa toate inundatiile astea, mai trebuia sa taiem si noi padurile ca sa trimitem notificari. Asta e legea, nu avem ce face. Am ingrasat Posta Romana. Fac o mentiune si as invita pe cei de la Posta Romina sa nu-si faca planul de dezvoltare a activitatii avand la baza incasarile din lunile acestea pentru ca ele sunt umflate cu ceva care nu o sa se mai intample in perioada urmatoare. Sa nu creada ca romanii au inceput sa scrie scrisori intre ei", a concluzionat Ghetea.