Societatea se va infiinta prin fuziunea filialelor de furnizare a energiei electrice Electrica SA din Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord, scrie NewsIn.

Astfel, Electrica Furnizare Transilvania Nord SA, Electrica Furnizare Transilvania Sud SA si Electrica Furnizare Muntenia Nord SA se dizolva fara a intra in lichidare.

De asemenea, potrivit proiectului legislativ publicat marti pe site-ul ministerului, in urma implementarii hotararii, prin crearea noii entitati juridice nu se realizeaza disponibilizari de personal, salariatii beneficiind de prevederile art. 169 si 170 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Electrica SA a avut in primul trimestru din acest an un profit net de 7 milioane lei, in scadere cu circa 12%, iar veniturile totale ale companiei au scazut cu 2%, la 206 milioane lei, fata de perioada similara din anul trecut.

Compania are in prezent sapte filialele, cele de distributie si de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si filiala Electrica Serv, deservind in total aproximativ 3,5 milioane clienti. Electrica detine 438 de statii electrice, peste 25.600 de posturi de transformare si puncte de alimentare si o retea de circa 116.500 km linii electrice.

Electrica SA are peste 14.000 salariati. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.