Compania petroliera OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a scazut de astazi pretul de referinta la benzina cu 9 bani/litru si la motorina cu 11 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat compania.

Astfel, pretul de referinta la benzina Premium fara plumb 10 ppm va fi de 4,51 lei/litru, iar benzina Top Premium fara plumb 99+ va costa 4,89 lei, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 va costa 4,65 lei, iar cel de OMV Carrera 100 va fi 5,31 lei/litru.

De asemenea, motorinele Petrom vor fi mai ieftine cu 11 bani/litru. Motorina OMV Premium Diesel va fi 4,89 lei, litrul de motorina OMV Sprint Diesel va costa 4,59 lei, iar Euro Diesel 5 va fi 4,37 lei/litru, in timp ce motorina Top Euro Diesel 5 va costa 4,55 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta, noteaza NewsIn.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si