Rafinaria Steaua Romana din Campina isi concediaza toti cei 334 de angajati, din cauza ca nu mai are resurse financiare pentru a asigura plata salariilor, dupa ce activitatea de baza a companiei a fost intrerupta mai bine de un an, potrivit unui comunicat emis Bursei de Valori Bucuresti.

Activitatea de baza a rafinariei a fost intrerupta temporar din februarie 2009 pana in iunie 2010, din cauza lipsei de finantare pentru achizitia titeiului, informeaza NewsIn.

Criza economica si financiara globala precum si situatia economico-financiara a rafinariei, rezultata mai ales din nerambursarea TVA aferent exporturilor si livrarilor intracomunitare, a facut imposibila accesarea creditelor bancare pentru finantarea achizitiei de titei in anul 2009 si primul semestru din 2010.

De asemenea, oprirea fluxului de prelucrare a titeiului a condus la pierderi financiare de 27,8 milioane lei in anul 2009 si de 7,3 milioane lei in primele cinci luni ale acestui an.

"In urma analizei efectuate, constatand ca nu exista posibilitatea efectiva de a asigura resursele financiare necesare pentru plata salariilor, in conditii de neprocesare titei, Consiliul de Administratie al rafinariei Steaua Romana a hotarat in sedinta din 30 iunie concedierea colectiva a unui numar de 334 angajati, reprezentand intregul personal salariat", se mai arata in comunicat.

Potrivit acestuia, concedierea colectiva se va face conform cu dispozitiile din art. 69 din Codul muncii si cu respectarea Contractului Colectiv de Munca pe unitate.

Totodata, reprezentantii companiei mai spun ca daca rafinaria va accesa creditele necesare reluarii activitatii de baza, atunci va reangaja salariatii potrivit nevoii de personal ce va rezulta din redimensionarea activitatii rafinariei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cea mai veche rafinarie din Romania, de vanzare pe OLX