Gheorghe Buta, fost presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Comerciala, a fost cooptat in structura de conducere a Musat & Asociatii si va coordona departamentul de Litigii & Arbitraj al firmei, format din 20 de avocati intre care 4 avocati asociati.
Cu o experienta de peste 30 de ani in profesia juridica, Gheorghe Buta (foto) reprezinta una dintre figurile marcante ale domeniului juridic din Romania, fiind apreciat atat pentru activitatea sa ca judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie in perioada 2004-2010, cat si pentru contributia la redactarea noului Cod Penal si modificarea Codului de Procedura Penala sau a Codului de Procedura Civila.

“Este o deosebita onoare pentru noi sa avem alaturi un profesionist de calibrul lui Gheorghe Buta, recunoscut pentru remarcabila sa expertiza in domeniul litigiilor civile si comerciale. Litigiile au fost si raman unul dintre domeniile noastre forte si sunt convins ca recenta cooptare a domnului Buta la conducerea departamentului de Litigii & Arbitraj al Musat & Asociatii va avea efecte rapide in ceea ce priveste strategia de dezvoltare si de consolidare a departamentului”, a declarat Gheorghe Musat, Senior Partner si fondatorul firmei.

In cadrul departamentului de Litigii & Arbitraj, Luminita Popa va coordona practica de arbitraj a firmei. “Cresterea substantiala a volumului si complexitatii dosarelor de arbitraj, mai ales din perspectiva protectiei investitiilor straine la nivel international, dar si a arbitrajelor domestice, a impus desemnarea Luminitei Popa drept Avocat Asociat coordonator al acestei practici, ca raspuns al implicarii sale active in dezvoltarea echipei de avocati specializati in solutionarea alternativa a disputelor”, a declarat Gheorghe Musat.

Luminita Popa detine o Diploma in Arbitraj Comercial International obtinuta in cadrul prestigiosului Chartered Institute of Arbitrators (DiplCArb) din Marea Britanie si o ampla expertiza in proceduri arbitrale internationale implicandu-se in majoritatea dosarelor de arbitraj ale firmei, atat in ceea ce priveste coordonarea strategiei si argumentatiei, cat si in reprezentarea clientilor in fata a numeroase tribunalele arbitrale internationale precum ICC sau ICSID.

Fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii si Presedinte al Sectiei Comerciale a Curtii Supreme de Justitie, Gheorghe Buta a parcurs toate treptele carierei de magistrat: de la procuratura locala si judeteana Bistrita a ajuns judecator si presedinte al Tribunalului judetean Bistrita - Nasaud, apoi judecator si presedinte al Curtii de Apel Cluj, judecator si ulterior membru al Colegiului de Conducere al Inaltei Curti pentru Casatie si Justitie. In 2007 a fost propus de Guvernul Romaniei pentru postul de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes - Bolyai din Cluj-Napoca in 1979, a urmat studii doctorale finalizate cu obtinerea titlului de doctor in drept obtinut cu “summa cum laudae” si de asemenea cursuri internationale in drept comunitar si drept comercial la Universitatea Libera din Bruxelles si Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene. Detine multiple specializari in drept comercial, drept civil, dreptul muncii, dreptul procesual civil si penal si este lector universitar la Universitatea Babes - Bolyai din Cluj.

Gheorghe Buta este autorul a numeroase lucrari de referinta si tratate de drept ce expun atat aspecte de teorie juridica, cat si chestiuni de jurisprudenta, apreciate prin premii si diplome din partea organismelor si asociatiilor profesionale. Dintre cele mai cunoscute lucrari amintim: „Codul de procedura civila comentat si adnotat” (Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2008), “Jurisdictia comerciala. Teorie si jurisprudenta.” (Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2003), „Procedura somatiei de plata. Doctrina si jurisprudenta” (Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2006), „Dreptul Afacerilor” (Editura EFES, Cluj-Napoca, 2003), „Jurisprudenta Sectiei Comerciale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie” (Editura Hamangiu, 2006 - 2010).

Acestora li se adauga peste 100 de studii, articole, traduceri si comunicari publicate in lucrari colective si in reviste de specialitate sau prezentate la congrese, conferinte, seminarii in domeniile drept comercial, penal, procesual civil si drepturile omului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri