Furnizorul american de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze Lufkin Industries va construi o fabrica, pana in 2012, langa Ploiesti, investitie estimata la 126 de milioane de dolari.

"Lufkin Industries anunta intentia de a construi o unitate de productie langa Ploiesti. Fabrica va produce echipamente pentru diviziile Campuri Petroliere si Transportul Energiei cu un accent initial pe produse petroliere. Uzina va fi construita pe un teren de 82 de acri (33 hectare), costurile fiind estimate la 126 milioane dolari. Pentru inceput se vor asigura peste 300 de locuri de munca, atunci cand uzina va fi gata, in 2012", se arata in comunicatul companiei/

Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice, a acceptat sa asigure pentru Lufkin stimulente pentru dezvoltare si asistenta financiara de 28 de milioane de euro, suma echivalenta cu aproape 30% din costul facilitatii, mai informeaza compania americana.

"Operatiunea din Romania reprezinta un pas important in strategia noastra de a ne extinde geografic. Aceasta operatiune ne va imbunatati pozitia pe pietele in crestere din emisfera estica. Afacerea din Romania va servi ca un hub strategic destinat pietei europene si pentru a facilita exporturile catre Rusia, Asia Centrala, Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia de Est. Localizarea operatiunii in Romania aduce multe avantaje.

In plus, Romania asigura pentru Lufkin acces la sursele locale de materii prime", a declarat Jay Glick, directorul general al Lufkin Industries.

In cadrul unei intalniri cu directorii Lufkin, ministrul roman al finantelor publice, Sebastian Vladescu, a declarat ca afacerea reprezinta o dezvoltare buna pentru Romania si pentru economie, deoarece va crea locuri de munca, va transfera tehnologie moderna si va stimula exporturile catre zona Eurasia, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, utilizand, totodata, resursele naturale pentru a aduce venituri la bugetul de stat.

"Vedem in decizia Lufkin un semn de incredere in economie si forta de munca si in traditia Romaniei din sectorul energetic", a spus Vladescu.
Lufkin Industries a fost fondata in anul 1902 si are peste 2.800 de angajati la nivel mondial. Compania vinde si asigura servicii, printre altele, pentru unitati de pompare destinate exploatarilor petroliere si de gaze naturale, sisteme automate si elemente de transport al energiei electrice. Lufkin detine uzine in SUA, Argentina si Franta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri