Volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative (pilon III) a ajuns la 264,4 milioane le (60,5 milioane euro) la sfarsitul lui iunie, in crestere cu 3,3% fata de mai, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Numarul total de participanti atrasi de cele 13 fonduri de pensii facultative era de 201.908 la sfarsitul lui iunie, in crestere cu 3.725 fata de luna anterioara, informeaza NewsIn.

ING Optim este pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 53.693 participanti atrasi. Dupa criteriul activului net, liderul pietei este tot ING Optim, cu active nete de 78 milioane lei, urmat de BCR Prudent, care a ajuns la finalul lunii iunie la un activ net de 51,5 milioane lei.

Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni. Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007.

Executivul a aprobat majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative pana la 400 euro/angajat din 2009, de la 200 euro.

La data raportarii, erau active 13 fonduri de pensii facultative (pilonul III): ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management), Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA), Eureko Confort (Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), BRD Primo si BRD Medio (administrate de BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private) si Stabil (Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), potrivit arbitrului pensiilor private.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Poate da faliment un fond de pensii private din Romania?