Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat grupul OMV/Petrom in incheierea unui parteneriat pe 15 ani cu furnizorii de servicii petroliere Petrofac, companie reprezentata de casa de avocatura Musat & Asociatii. Echipa de avocati a Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de Cornel Popa, partener, impreuna cu avocatii Andreea Lisievici (associate), Cristian Radu si Anca Puscasu (ambii managing associate).

“Contractul de servicii pentru imbunatatirea productiei incheiat intre Petrom si Petrofac reprezinta o premiera absoluta din punct de vedere juridic si comercial pentru piata romaneasca. Faza finala a negocierilor a solicitat implicarea maxima a avocatilor nostri in rezolvarea unor probleme juridice deosebit de complexe”, a declarat Cornel Popa.

Compania britanica Petrofac a fost asistata in incheierea tranzactiei de casa de avocatura Musat & Asociatii, coordonatorul echipei de proiect fiind Luminita Popa (foto), avocat asociat. La randul sau, Luminita Popa a declarat ca “proiectul de consultanta juridica a fost unul extrem de complex, care a necesitat in faza de preimplementare implicarea a cinci avocati din cadrul firmei”.

Citeste si:

Contractul incheiat pe 15 ani prevede ca Petrofac sa asigure expertiza, tehnologiile necesare precum si resursele financiare si umane pentru operarea celor noua zacaminte de la Ticleni, urmand ca Petrom sa-I plateasca pentru cantitatea de titei produsa, inclusiv un tarif crescut in functie de nivelul productiei suplimentare. Zacamintele de la Ticleni sunt mature, fiind exploatate de aproximativ 60 de ani, si in prezent asigura 2,5% din productia interna a companiei petroliere (echivalentul a 4.500 de bep/zi). In perioada 2010-2015 Petrofac va asigura o crestere cumulativa a productiei cu cel putin 50% pentru zacamintele vizate, raportat la declinul actual al productiei.

Tuca Zbarcea & Asociatii are o echipa formata din 80 de avocati, fiind singura firma de avocatura independenta din Romania c prezenta in Spania. Anul trecut, firma a obtinut afaceri de 22,7 milioane de euro, in crestere de la cele 18,6 milioane de euro inregistrate in 2008.
Musat & Asociatii este una dintre primele firme de avocati infiintata in Romania dupa 1990. Cu o echipa de 12 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, Musat & Asociatii ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business.