"Pentru 2010, estimam o crestere de 15% a cifrei de afaceri Farmexim, comparativ cu 2009, pana la o valoare de 840 de milioane de lei, si mizam pe o marja de profit de 2%", a declarat, intr-un comunicat de presa, Ovidiu Buluc (foto), directorul distribuitorului de medicamente.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului Farmexim (distribuitorul Farmexim, lantul de farmacii Help Net, magazinele de produse cosmetice Green Net si parfumeriile Beautik Haute Parfumerie) a atins valoarea de un miliard de lei (circa 236 de milioane de euro), iar cel al angajatilor - 1.500.

"In pofida tuturor dificultatilor momentului, Farmexim continua sa investeasca in oameni, prin alocarea de fonduri destinate programelor de instruire a angajatilor, dar si in infrastructura", a mai spus Buluc.

Citeste si:

In 2005, a fost demarat un program de investitii in logistica cu scopul de a construi noi depozite si spatii de birouri, cladiri aflate in proprietatea companiei. De asemenea, au fost finalizate proiectele din Cluj, Brasov si Timisoara, iar pana la sfarsitul acestui an va fi inaugurat si sediul din Iasi unde compania construieste o cladire de aproximativ 1.500 de metri patrati a carei valoare se ridica la peste 1 milion de euro.

Farmexim asigura distributia de medicamente la nivel national prin intermediul unui numar de 13 filiale si a unei flote de peste 270 de autoturisme si autoutilitare. Compania are un portofoliu de aproximativ 5.000 de produse pentru cei 3.000 de clienti-farmacii si 350 de spitale din Romania.