Producatorii de BCA: Renuntarea la cota unica ar fi o masura total gresita

Asociatia Pro BCA, care reuneste cei mai importanti producatori de profil de pe piata locala, cu afaceri cumulate de peste 150 mil. euro, considera ca renuntarea la cota unica de impozitare ar fi o masura total gresita in contextul economic actual.
“Declaratiile reprezentantilor Guvernului din ultima perioada cu privire la diferite modificari fiscale sunt dovada disfunctionalitatii existente in actul de guvernare si nu fac decat sa confuzeze si sa destabilizeze mediul economic, alungand potentialii investitorii care se vor vedea in situatia de a abandona orice intentii de investitii in spatiul economic romanesc, orientandu-se spre economii stabile, cu evolutii predictibile care sa poata asigura cadrul optim dezvoltarii unor planuri de afaceri viabile”, spune Marius Marin, vicepresedinte si director executiv al Pro BCA.

Marin, care detine si functia de CEO al producatorului de BCA Macon Deva, aflat in proprietatea fondului de investitii Enterprise Investors, precizeaza ca asociatia a semnalat in repetate randuri lipsa unei strategii clare la nivel guvernamental si a unui plan anticriza, dar ca nu s-a luat nicio masura in acest sens.

“Solicitam pe aceasta cale Guvernului luarea de masuri imediate in fundamentarea unei strategii care sa conduca la relansarea economica, care sa sustina in mod real mediul de afaceri, si sa evitam astfel blocajul spre care ne indreptam”, mai spune Marin.

Asociatia Pro BCA reuneste companiile Macon, Celco, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Xella Ro, Ecoblock si Alba Aluminiu (producator de paste de aluminiu, folosita in productia de BCA), care a fost cooptata la inceputul anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri