IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, a incheiat un contract de finantare de 10 milioane de euro cu operatorul de servici medicale private MedLife, bani care vor fi utilizati in cadrul unui program de investitii de 20 milioane de euro in perioada 2010-2013.
"Asa cum am declarat in ultimele luni, 2010 este pentru noi o provocare - fiind anul in care ne vom extinde operatiunle, inclusiv la nivel local, si ne vom detasa puternic de competitori prin prisma proiectelor deja anuntate. Provocarea este si mai mare daca luam in considerare faptul ca am dat startul unui program major de investitii, de 20 de milioane de euro, intr-o perioada de criza", a declarat Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

Programul investitional bugetat pentru 2010-2013 se va axa pe o serie de proiecte majore, precum dezvoltarea unui spital de mari dimensiuni (140 de paturi) in Bucuresti si al unei hiperclinici in Brasov, care va fi deschisa la sfarsitul acestei veri. Langa hiperclinica dn Brasov, MedLife va deschide si un spital privat.

Saptamana trecuta, MedLife a anuntat investitia de 3 milioane de euro in preluarea a 80% din pachetul de actiuni al Policlinicii de Diagnostic Rapid din Brasov.

MedLife a fost infiintat in urma cu 14 ani si in prezent detine 15 hiperclinici, 5 laboratoare, 28 de centre generaliste, 6 centre cu specializare unica si 110 de clinici medicale partenere - in Bucuresti si in tara. Anul trecut, SGAM , fondul privat de investitii al Societe Generale, a intrat in actionariatul operatorului prin preluarea unui pachet de 36% din actiuni. Restul actiunilor sunt detinute de familia Marcu si de IFC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri