Investitia totala in fabrica unde Lufkin va produce si oferi service pentru echipamente destinate industriei petroliere se ridica la 126 mil. de dolari.

Produsele viitoarei fabrici vor deservi piata romaneasca, dar vor fi destinate si exportului, inclusiv in Orientul Mijlociu, Asia Centrala, Rusia si Sud-Estul Asiei sau zona Pacificului.

"Suntem incantati ca am asistat Lufkin in acest pas important in Romania, in special pentru ca este vorba de prima sa fabrica din Estul Europei. Investitia Lufkin va trimite un semnal pozitiv pietei si speram ca proiectul va genera si alte investitii in zona", a declarat Christopher Berlew (foto), Managing Partner Salans, care a supervizat tranzactia.

Echipa de consultanti Salans a fost formata din Nicoleta Mihalache, care a coordonat activitatea echipei, din Cosmin Bonea si Amalia Lincaru.

"Proiectul inseamna foarte mult in actualele conditii de piata si, in ceea ce ne priveste pe noi ca echipa, reprezinta o crestere a portofoliului de proiecte greenfield si de aplicatii pentru ajutoare de stat", a mai spus Christopher Berlew

Anul acesta Salans a mai oferit consultanta Lufkin cu privire la achizitia a 33 de hectare de teren necesare constructiei fabricii. In aceasta tranzactie a fost implicata echipa de real estate a Salans condusa de Laura Tiuca, Managing Counsel si avocatii Raluca Radu si Stewart Middleman, si a fost supervizata de Christopher Berlew.

Infiintata in Romania acum 13 ani, firma de avocatura Salans face parte dintr-o retea care cuprinde 22 de birouri in intreaga lume. Firma numara 32 de avocati in Bucuresti si peste 750 in toata lumea.