Companiile romanesti vor aplica, de anul viitor, reglementari contabile care preiau integral directivele Uniunii Europene, in conditiile in care legislatia in vigoare in domeniu nu este integral armonizata. Ministerul Finantelor a elaborat un ordin pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele UE, care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2006. "Aceste reglementari nu produc o revolutie in contabilitate. Daca in forma anterioara a legislatiei romanesti directivele europene au fost armonizate, fiind preluate in proportie de 80-90%, prin acest ordin, reglementarile contabile vor fi conforme cu directivele IV si VII ale UE. La data aderarii trebuie sa existe o conformitate deplina a legislatiei", au declarat agentiei Mediafax reprezentanti ai ministerului.

Prevederile trebuie aplicate de companiile care depasesc, la data bilantului, valorile-limita pentru cel putin doi indicatori: cifra de afaceri si numarul mediu de salariati. Ministerul a stabilit o limita de 3,65 milioane de euro in cazul activelor totale, 7,3 milioane de euro pentru cifra de afaceri neta si un numar mediu de 50 de salariati. Situatiile financiare anuale trebuie sa includa bilantul, contul de profit si pierdere, situatia modificarilor capitalului propriu, situatia fluxurilor de trezorerie si note explicative la situatiile financiare anuale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri