"Prin Hotararea Consiliului de Administratie nr. 7/8 iulie 2010 s-a avizat rectificarea Bugetului de venituri si cheltuieli al Transelectrica pe anul 2010 si suplimentarea capitolului “sponsorizari”, subcapitolul “ajutoare sinistrati” cu suma de 2.200.000 lei, suma care, dupa aprobarea prin Hotarare de Guvern, va fi acordata, ca ajutor, sinistratilor din zonele calamitate", se arata intr-un comunicat transmis vineri de companie.

Totodata, Transelectrica a deschis un subcont bancar in care vor fi virate toate sumele retinute ca donatii voluntare din salariile pe luna iulie 2010 ale angajatilor proprii.

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a anuntat, in 5 iulie, ca 18 companii de stat aflate in subordinea ministerului de resort vor dona pana la 10 milioane euro pentru refacerea caselor si gopodariilor celor afectati de inundatii.

Companiile care vor face donatii sunt: SNLO (Societatea Nationala a Lignitului Oltenia), CNH (Compania Nationala a Huilei) Petrosani, Compania Nationala a Uraniului, Societatea Nationala a Sarii, Oil Terminal din Constanta, Conpet, Transelectrica, Electrica, Nuclearelectrica, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), RAAN din Drobeta Turnu Severin, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Romarm si Societatea Nationala a Apelor Minerale.