Advent realizeaza evaluari periodice ale oportunitatilor de achizitie in sectorul apelor minerae si bauturilor racoritoare din Romania, a declarat Albena Vasileva, director la fondul de investitii. Fondul este bine pozitionat pentru o astfel de achizitie, intrucat dispune de informatii si de finantarea necesara.

Devin nu are stabilite anumite tinte de preluare in acest moment si nu poarta discutii in acest scop, a afirmat directorul general al Devin, Tvetan Lazhanski.

"Am spus ca intentionam sa facem achizitii in Bulgaria si in regiune, ceea ce include si Romania", a spus el.

Citeste si:

Producatorul, cu afaceri de peste 40 de milioane de euro, tinteste o cota de piata de 10% in Romania in urmatorii cinci ani, ceea ce i-ar putea aduce vanzari de peste 30 milioane euro la nivel local.

Advent International, care a preluat in septembrie anul trecut 70% din actiunile Devin, pentru 43,25 milioane de leva, a anuntat in 2010 ca a pregatit 150 de milioane de euro pentru investitii in Europa Centrala si de Est. Devin a fost delistata de pe bursa de la Sofia dupa ce Advent si-a majorat participatia la peste 95% din actiuni.