Imbuteliatorul de apa minerala Devin si proprietarul acestuia, fondul de investitii Advent International, analizeaza achizitii in domeniu pe piata din Romania, au afirmat oficiali ai celor doua companii pentru cotidianul bulgar Dnevnik, citat de Mediafax.

Advent realizeaza evaluari periodice ale oportunitatilor de achizitie in sectorul apelor minerae si bauturilor racoritoare din Romania, a declarat Albena Vasileva, director la fondul de investitii. Fondul este bine pozitionat pentru o astfel de achizitie, intrucat dispune de informatii si de finantarea necesara.

Devin nu are stabilite anumite tinte de preluare in acest moment si nu poarta discutii in acest scop, a afirmat directorul general al Devin, Tvetan Lazhanski.

"Am spus ca intentionam sa facem achizitii in Bulgaria si in regiune, ceea ce include si Romania", a spus el.

Producatorul, cu afaceri de peste 40 de milioane de euro, tinteste o cota de piata de 10% in Romania in urmatorii cinci ani, ceea ce i-ar putea aduce vanzari de peste 30 milioane euro la nivel local.

Advent International, care a preluat in septembrie anul trecut 70% din actiunile Devin, pentru 43,25 milioane de leva, a anuntat in 2010 ca a pregatit 150 de milioane de euro pentru investitii in Europa Centrala si de Est. Devin a fost delistata de pe bursa de la Sofia dupa ce Advent si-a majorat participatia la peste 95% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Coca-Cola investeste 11 milioane de euro in fabrica din Poiana Negrii