Ruukki a castigat un contract de 2 mil. euro la centrul Mega Image din Popesti-Leordeni

Grupului finlandez Rautaruukki, care activeaza in domeniul constructiilor, prezent pe piata locala cu o unitate de productie amplasata in localitatea Bolintin Deal (Giurgiu), a castigat un contract de doua milioane de euro la viitorul centru logistic al lantului de supermarketuri Mega Image, care va fi amplasat in orasul Popesti-Leordeni (Ilfov).

Rautaruuki va produce si va instala structura de otel pentru acoperisul centrului logistic de 40.000 de metri patrati (mp), care va fi amplasat pe un teren cu o lungime de aproximativ 100.000 mp. De asemenea, finlandezii se vor ocupa si de serviciile de project management ale centrului logistic, se arata intr-un comunicat al grupului.

Cele mai multe din componentele necesare structurii acoperisurilor vor fi livrate de la fabrica din Romania, iar anumite produse vor si aduse din Polonia, unde grupul detine o unitate de productie la Onorniki.

Constructia acoperisului va demara in aceasta luna, iar finalizarea va avea loc in octombrie. Centrul logistic al Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, va fi construit in perioada 2010-2011.

Vanzarile Rautaruukki au crescut cu 50% in al doilea trimestru financiar, comparativ cu perioada similara a anului precedent. Grupul estimeaza o crestere a vanzarilor nete in 2010 de 25-30%, dupa ce initial a mizat pe un avans de 15-20%. Ritmul de crestere pentru prima jumatate a anului a fost de 26%.

Producatorul de materiale de construcii inregistrat comenzi de 1,1 miliarde euro in perioada ianuarie-iunie 2010, in crestere cu 26% comparativ cu rezultatele obtinute in aceeasi perioada a anului anterior. Din aceste comenzi mai mult de jumatate au fost realizate in ultimele trei luni, perioada in care compania a raportat un avans de 33%.

Profitul operational din prima jumatate a anului a fost de 26 milioane de euro, reprezentand 2,2% din vanzari. In ultimele trei luni profitul operational a fost mai mare, respectiv 59 de milioane de euro, constituind 9,2% din vanzarile nete.

Ruukki Romania, subsidiara locala a grupului finlandez, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 33 de milioane de euro, cu 10% mai mult fata de 2008, pe fondul cresterii atat a volumelor vandute intern, cat si a exporturilor.

Sursa foto: Ruukki


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri