"Societatea comerciala de producere a energiei electrice in hidrocentrale Hidroelectrica, sucursala de Portile de Fier, solicita promovarea unui proiect de Hotarare de Guvern privind trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al statului, in vederea valorificarii si dupa caz, casarii, mijlocelor fixe Constructie si instalatii aferente si Gospodarie cablu, aflate in componenta obiectivului hidroenergetic Elcuza Romana Portile de Fier I", se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerul Economiei, anunta NewsIn.

Necesitatea si oportunitatea reabilitarii ecluzei romane a fost impusa mai ales de starea tehnica a instalatiilor, pusa in evidenta in special de constatarile facute la ultima imobilizare in reparatie capitala in perioada 1999-2000 si de necesitatea reconditionarii unor parti din constructie afectate in timp de nave sau de fenomene meteo (linie de dirijare port amonte-mal, hidroizolatii, etc).

De asemenea, scoaterea din functiune a unor astfel de mijloace fixe se face numai dupa trecerea lor din domeniul public al statului in domeniul privat al statului, avand in vedere art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 112/2000 pentru reglementarea procesului de scoatere din functiune, casare si valorificare a activelor corporale care alcatuiesc domeniul public al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale, aprobata prin Legea nr. 246/2001.

Citeste si:

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Compania are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 27% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.