In prezent, centrala Stejarul Bicaz are o capacitate de 210 MW, lucrarile de reabilitare permitand optimizarea productiei de energie, potrivit anuntului postat pe site-ul BERD.

Decizia finala cu privire la acordarea sau nu a finantarii va fi luata pe data de 28 septembrie, atunci cand se va intruni board-ul BERD.

Hidroelectrica a anuntat astazi ca vrea sa treaca din domeniul public al statului in cel privat al statului unele mijloace fixe din componenta Ecluzei romana Portile de Fier I, in valoare de circa 124,8 milioane de lei.

Citeste si:

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Compania are peste 5.000 angajati.

Compania de stat a acoperit anul trecut 27% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.