Carrefour isi continua astfel parteneriatul cu lantul de centre comerciale, retailerul francez avand deja doua magazine care functioneaza in cadrul Winmarkt - la Bistrita (deschis in august 2009) si la Ploiesti (inaugurat la sfarsitul anului trecut). Anul acesta, Carrefour va deschide alte doua supermarketuri in cadrul Winmarkt.

Inainte de inaugurarea magazinului din Cluj-Napoca, retailerul francez va deschide luna aceasta un nou supermarket la Alexandria. Magazinul se va afla la parterul centrului comercial Winmarkt Crinul Nou si va beneficia de o suprafata totala de 680 de metri patrati, dintre care 530 de metri patrati vor fi spatiu de vanzare. In jurul noului Carrefour Market, va exista si o galerie comerciala de 260 de metri patrati, spatiu inchiriat de doi dealeri de telefonie mobila, de o farmacie si de un magazin de cadouri si bijuterii.

Anuntul privind deschiderea magazinului din Alexandria a fost facut anterior in Monitorul Oficial, Carrefour mentionand totodata inaugurarea unui alt supermarket in Bucuresti, in zona Pantelimon.

Astfel, potrivit datelor centralizate pana acum de Wall-Street, reteaua de supermarketuri Carrefour va insuma, pana in septembrie, 32 de unitati in intreaga tara.

Citeste si:

Start pentru investitii de 5,5 mil. euro la Winmarkt

"In cursul anului 2009 am reusit sa consolidam atat structura portofoliului, cat si sa sustinem valoarea imobiliara a portofoliului, intr-un moment de criza foarte severa. In urmatoarea perioada vom da startul unor investitii pentru modernizarea unor centre comerciale din portofoliul Winmarkt, pentru care s-a prevazut un buget de 5,5 milioane de euro pana la sfasitul anului 2012. Concomitent se va activa si ce-a de-a doua faza a strategiei comerciale, aceea de atragere a unor noi branduri internationale in locatiile noastre din centrul oraselor”, a declarat intr-un comunicat de presa Marius Ionescu, marketing manager in cadrul Winmarkt.

Achizitionata in aprilie 2008 de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este cea mai extinsa retea de centre comerciale din Romania, avand in proprietate 15 centre comerciale si o cladire de birouri, in 13 orase. IGD este o companie listata la bursa din Milano, unul dintre cei mai activi jucatori pe piata de real estate din Italia, cu o valoare a portofoliului de 1,7 miliarde de euro, conform ultimei evaluari realizate la sfarsitul anului 2009.

Citeste aici o analiza despre dinamica pietei de retail in prima jumatate a anului.