Vanzarile de mobila ar putea creste in acest an la 980 milioane de euro, de la 970 milioane euro in 2009, cand au scazut cu 15%, estimeaza Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).
In 2009, piata interna de mobila (productia locala plus importurile) s-a ridicat la aproape 970 milioane euro, din care aproximativ 665 milioane euro au reprezentat vanzarile din productia autohtona.

"Avem convingerea ca tot mai multi romani se vor orienta in anul 2010 sa achizitioneze preponderent mobilier «fabricat in Romania»", a declarat presedintele APMR, Aurica Sereny, potrivit Mediafax.

Ea a adaugat ca se asteapta ca exportul de mobilier sa creasca in acest an cu 12%, dupa ce in 2009 valoarea acestuia s-a ridicat la 996 milioane euro. Principalele tari in care producatorii locali exporta mobila sunt Germania, Franta si Italia.

In 2009, exportul de mobilier a scazut cu aproximativ 11% fata de anul anterior.

In ceea ce priveste importul de mobila, reprezentantul APMR estimeaza o majorare cu 4% in 2010, dupa ce in anul precedent acesta s-a redus cu peste 40%, la aproape 305 milioane euro. Cele mai importante importuri sunt realizate din Italia, Polonia si Germania.

De asemenea, APMR estimeaza ca productia de mobila va creste in acest an, depasind cu 7% valoarea de aproximativ 1,7 miliarde euro inregistrata in 2009.

Sereny a mai spus ca la sfarsitul anului trecut in industria mobilei lucrau 53.300 de salariati, cu 21,3% mai putini decat la finele lui 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri