"Sunt in jur de 15 opozitii depuse la Registrul Comertului impotriva infiintarii Electra si Hidroenergetica de catre persoane fizice actionari ai Fondului Proprietatea, firme si federatii sindicale precum Hidrosind. Din acest motiv, infiintarea Electra si Hidroenergetica este momentan suspendata", au afirmat sursele.

Termenul initial anuntat de autoritati pentru infiintarea celor doua companii a fost 1 iulie, iar din cauza acestor opozitii si a vacantei judecatoresti, operatiune ar putea avea loc in luna septembrie.

"Toate opozitiile seamana intre ele, au acelasi timp de argumente, de fapt doar niste pareri, care nu au legatura cu calitatea de creditor. Insa, doar instanta poate sa spuna daca aceia care au inaintat aceste opozitii au calitatea de creditor sau nu", au mai spus sursele.

Citeste si:

Din Electra vor face parte Complexurile energetice Turceni si Rovinari, Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, sucursalele Hidroelectrica de la Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Jiu si Hidroserv Ramnicu Valcea.

Hidroenergetica va cuprinde Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursalele Termoelectrica Paroseni si Termoserv Paroseni, sucursalele Hidroelectrica de la Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina.

In Hidroenergetica vor fi integrate si filialele Hidroelectrica Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj SA, precum si o parte din Compania Nationala a Huilei, care va fi restructurata.