Americanii beau, anual, 300.000 de litri de vin din cramele timisene Recas . Totodata, acordarea unor facilitati de catre stat pentru exportatorii de vinuri cu denumire de origine controlata (DOC) va stimula societatea banateana de vinificatie. Directorul Cramelor Recatim din Recas, Gheorghe Iova, a declarat ca un efect benefic pentru activitatea societatii l-a avut Ordinul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale prin care se acorda o prima de 80 de lei noi la hectolitru pentru vinurile DOC exportate catre orice alta destinatie, cu exceptia Uniunii Europene (UE), in limita cantitatii de 8.080 de hectolitri. Suma este aproape dubla fata de cea acordata in anul 2004.

Administratorul Recatim a apreciat ca aceasta masura are efecte pozitive, in conditiile in care veniturile obtinute din exporturi au scazut cu aproape 15 procente din cauza deprecierii valutei in raport cu leul.

Pe de alta parte, un proiect de aproape 750.000 euro a fost finalizat la Cramele Recas, investitia vizand deschiderea unei noi sectii de imbuteliere, finantarea fiind asigurata cu bani europeni prin programul SAPARD. Jumatate din cei aproape 750.000 euro sunt nerambursabili, prin contributia Uniunii Europene, si a Guvernului Romaniei, iar cealalta jumatate reprezinta cofinantarea din partea Recatim.

Anul 2005 a insemnat finalizarea unei alte investitii cu fonduri SAPARD, la solicitarea Cramelor Recas, care va consta in infiintarea unei plantatii de vita-de-vie pe o suprafata de 50 de hectare, valoarea acestui proiect depasind un milion de euro.

Pe cele 50 de hectare de vie vor fi utilizate soiuri nobile.

In 2006, proiectul se va extinde la 65 de hectare, astfel ca, pana in momentul aderarii Romaniei la UE, Cramele Recas sa aiba 750 de hectare cu vita-de-vie pe rod, cu o gama variata de soiuri de cea mai buna calitate, apte pentru competitia de pe piata europeana. (F.M.)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri