Actionarii ArcelorMittal Hunedoara au hotarat, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din 23 iulie, respingerea propunerii de dizolvare a societatii si majorarea capitalului social, prin aport in numerar, cu 397,65 milioane lei.

Potrivit raportului remis de ArcelorMittal Hunedoara Bursei de Valori Bucuresti (BVB), majorarea de capital se va face prin emiterea a 159,06 milioane actiuni noi, la un pret de subscriere de 2,5 lei pe actiune, informeaza NewsIn.

"Majorarea capitalului social este necesara in vederea imbunatatirii situatiei financiare a Societatii prin cresterea valorii activului net al acesteia si utilizarii sumelor incasate pentru realizarea proiectelor de investitii ale Societatii si a capitalului de lucru necesar pentru sustinerea Societatii in perioada de criza economica generata", se mai arata in raport.

ArcelorMittal Hunedoara anuntase in iunie ca va consulta actionarii in vederea dizolvarii companiei sau majorarii capitalului social, in urma pierderilor inregistrate pentru anul 2009.

Grupul ArcelorMittal controleaza 87,89% din actiunile combinatului din Hunedoara, in timp ce SIF Banat-Crisana (SIF1) are 10,03% din titluri. In prezent, la ArcelorMittal Hunedoara lucreaza 697 de salariati.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Zentiva își extinde producția prin achiziţia fabricii din Ankleshwar, India
Setari Cookie-uri