Cinci persoane au fost impuscate cu gloante de cauciuc, in comuna constanteana Cogealac, in urma unui conflict intre reprezentantii unei firme de paza si un grup de localnici care venisera alaturi de primarul localitatii pentru a amenda societatea care construieste centrale eoliene in zona, informeaza 9AM.ro.

Conflictul a izbucnit dupa ce, la sediul firmei CEZ din zona, a sosit primarul comunei Cogealac, Cati Hristu, care intentiona sa dea o amenda respectivei societati. Edilul a venit insotit de aproape 70 de localnici. La un moment dat, reprezentantii firmei de paza au folosit pistoale cu gloante de caucic si au tras la nivelul picioarelor.

Cati Hristu este membru al PNTCD Constanta. In urma cu cateva zile, seful sau de partid, presedintele PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi, a anuntat ca va demara o serie de proteste impotriva investitorului care construieste centrale eoliene pe raza localitatii.

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, doctor Liliana Tuta, patru dintre persoanele ranite "au suferit plagi si contuzii nepenetrabile la membre", iar una are un traumatism toraco-abdominal.

In prezent, starea acestora de sanatate este stabila, insa vor mai fi tinute o perioada sub supraveghere medicala.

Intre primarul din Cogealac si firma care se ocupa cu realizarea unui parc eolian in comuna exista un conflict mai vechi, edilul sutinand ca respectica societate nu are autorizatie de constructie, insa reprezentantii societati spun ca au, motiv pentru care se judeca in instanta.

Dosarul se afla pe rolul instantei, astfel ca primarul nu poate da amenzi.

Sursa foto: Agerpres


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si