Retailerul german Metro Cash&Carry, care detine pe piata romaneasca 26 de magazine, va deschide la sfarsitul lunii acesteia o noua unitate Metro Punct, dedicata clientilor revanzatori, in judetul Neamt.

Magazinul, care are un format-standard de 2.000 de metri patrati si ofera 3.000 de produse, este situat in localitatea Dumbrava Rosie din judetul Neamt. Anuntul privind noua unitate a fost deja publicata in Monitorul Oficial, deschiderea acesteia pentru clienti fiind programata pentru 29 iulie.

"Vrem sa deschidem cel putin un nou magazin Metro Punct, dar inca suntem in perioada de tatonari, de gasire a unei locatii, a unui teren", au declarat oficialii companiei la sfarsitul lunii trecute. Noul magazin va fi cel de-al doilea din cadrul lantului Metro Punct, o retea de magazine cu o suprafata de patru ori mai mica fata de unitatile de tip cash&carry (de tip en gros). Primul Metro Punct a fost deschis in aprilie, la Satu Mare, in urma unei investitii de un milion de euro.

Metro Cash & Carry a inaugurat la inceputul lunii mai cel de-al cincilea magazin din Bucuresti, in zona Policolor din Bucuresti, in urma unei investitii de 15-20 milioane euro. Magazinul, cu o suprafata de 8.300 de metri patrati, are in oferta 19.000 de produse.

Tot in documentul oficial, compania a anuntat si infiintarea, in Eforie Nord, a unui punct de lucru. Este vorba despre Depozitul Sezonier Litoral, care se adreseaza atat clientilor revanzatori, cat si celor HoReCa (hoteluri, restaurante si cafenele - n. red.), au precizat oficialii Metro Cash&Carry pentru Wall-Street.

Cifra de afaceri totala a diviziilor Metro Group in Romania (Metro Cash&Carry si Real Hypermarket) a fost anul trecut de 1,897 miliarde euro, in scadere cu 10,7% fata de anul anterior, cand a raportat 2,126 miliarde euro, din cauza deprecierii leului in raport cu euro si contractiei consumului pe fondul crizei economice mondiale.

Din totalul de 1,897 miliarde de euro, vanzarile Metro Cash & Carry au reprezentat 1,226 miliarde euro, iar cele raportate de divizia de hipermarketuri (Real Hypermarket) au fost de 0,671 miliarde de euro.

Metro Group este unul dintre cei mai mari retaileri la nivel mondial, ajungand la vanzari totale de peste 65 de miliarde de euro. Compania opereaza in jur de 2.100 de magazine in 33 de tari, in care lucreaza peste 290.000 de angajati

Citeste aici o analiza a pietei de retail alimentar in primele sase luni ale anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Metro Cash&Carry incepe sa faca mici si carnati in Romania