Grupul ceh de utilitati CEZ a preluat integral CEZ Servicii, dupa ce a cumparat saptamana trecuta participatia de 37% detinuta de Electrica, in urma unei tranzactii de un milion de euro.

"Plata se face azi sau maine, iar modificarea la Registrul Comertului se va realiza joi sau vineri", a declarat pentru Leon Vrska, CFO al CEZ Romania, potrivit Mediafax.

El a precizat ca din valoarea tranzactiei, suma de 800.000 de euro reprezinta plata pentru actiuni, iar diferenta de circa 200.000 de euro dividende din anii anteriori nedistribuite de CEZ Servicii.

Oficialii grupului ceh declarasera anterior ca au transmis Electrica o oferta de un milion de euro, insa compania a considerat pretul prea mic.

CEZ a cumparat anul trecut un pachet de 12% detinut de Fondul Proprietatea la CEZ Servicii pentru 1,6 milioane de euro, ajungand la o participatie de 63% din capital.

Totodata, grupul ceh a finalizat anul trecut preluarea de la Electrica si de la Fondul Proprietatea a participatiilor detinute la firmele CEZ Distributie si CEZ Vanzare, pentru suma totala de 374,9 milioane de euro.

CEZ Distributie si CEZ Vanzare sunt derivate din fosta filiala de distributie si furnizare a energiei energiei Electrica Oltenia, pe care grupul ceh a cumparat-o de la stat in 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Electrica SA vrea sa-si aprobe beneficii financiare ENORME