"Plata se face azi sau maine, iar modificarea la Registrul Comertului se va realiza joi sau vineri", a declarat pentru Leon Vrska, CFO al CEZ Romania, potrivit Mediafax.

El a precizat ca din valoarea tranzactiei, suma de 800.000 de euro reprezinta plata pentru actiuni, iar diferenta de circa 200.000 de euro dividende din anii anteriori nedistribuite de CEZ Servicii.

Oficialii grupului ceh declarasera anterior ca au transmis Electrica o oferta de un milion de euro, insa compania a considerat pretul prea mic.

Citeste si:

CEZ a cumparat anul trecut un pachet de 12% detinut de Fondul Proprietatea la CEZ Servicii pentru 1,6 milioane de euro, ajungand la o participatie de 63% din capital.

Totodata, grupul ceh a finalizat anul trecut preluarea de la Electrica si de la Fondul Proprietatea a participatiilor detinute la firmele CEZ Distributie si CEZ Vanzare, pentru suma totala de 374,9 milioane de euro.

CEZ Distributie si CEZ Vanzare sunt derivate din fosta filiala de distributie si furnizare a energiei energiei Electrica Oltenia, pe care grupul ceh a cumparat-o de la stat in 2005.