Producatorul de obiecte sanitare Cersanit, din Roman, detinut de investitori polonezi, a numit un nou membru in consiliul director, arata datele din Monitorul Oficial.

Astfel, Dan Florin Filimon, ce va ocupa functia de director de productie sectia obiecte sanitare il inlocuieste pe polonezul Zbigniew Sviderski, director mecano-energo-investitii.

In prezent, compania are cinci administratori si trei directori, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Mandatul lui Filimon va expira la 1 aprilie 2011.

Compania Cersanit Romania (RMRM), listata pe sectiunea Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB, parte a grupului polonez Cersanit, a inregistrat o cifra de afaceri de 70,6 milioane de lei (16,7 mil. euro) anul trecut, in crestere cu 21% fata de 2008.

Compania a reusit sa-si diminueze pierderile, de la 8,5 milioane de lei in 2008, la aproape 550.000 de lei in 2009.

Exporturile producatorului de obiecte sanitare s-au ridicat la 16 milioane de lei, echivalentul a 22,6% din cifra de afaceri anuala.

Polonezii au intrat in posesia Cersanit la sfarsitul anului 2006, prin achizitia unei participatii de aproape 78%, pentru ca pe parcursul anului urmator sa-si majoreze detinerea la 99,36%.

Cei mai importanti competitori ai companiei din Roman (Neamt) companiei sunt Mondial (parte a grupului german Villeroy & Boch) si Inker (parte a Roca – Spania).

Sursa foto: Cersanit


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si