“In Romania, majorarile numeroase si semnificative de preturi, determinate de cresterea accizelor, au determinat o extindere semnificativa a comertului ilicit cu tigarete, dar si contractia vanzarilor la nivelul intregii industrii. Impactul scaderii substantiale a volumelor, compensata doar partial de cresterile de preturi, a condus la un profit semnificativ mai mic", se arata in raportul financiar al BAT.

Romania face parte din randul pietelor unde BAT a obtinut cele mai slabe performante, alaturi de Turcia, Pakistan si Japonia.

Profitul companiei in Europa de Esta a scazut in primul semestru cu 87 mil. euro, pana la 147,7 mil. euro. Volumele s-au situat la nivelul de 58 mld. tigarete, cu 3% mai putin decat aceeasi perioada a anului trecut, situatie generata in special de declinul industriei din Romania.

Citeste si:

British American Tobacco a incheiat recent un acord de cooperare cu Comisia Europeana si cu statele membre ale Uniunii Europene (UE) pentru combaterea comertului ilicit cu tutun, producatorul urmand sa investeasca in aceasta initiativa 200 mil. dolari.

In luna mai, nivelul contrabandei cu tigarete din Roamania a fost de 26,8% din piata (procente de volum) fata de 36.2% in ianuarie, arata un studiu realizat de compania de cercetare Novel Research

British American Tobacco este al doilea cel mai mare producator de tutun listat la bursa, cu brand-uri vandute in peste 180 de piete si care angajeaza peste 60.000 de oameni. Cele mai importante branduri globale includ Dunhill, Kent, Pall Mall si Lucky Strike.