Retailerul german Metro Cash&Carry, cel mai mare comerciant din Romania, a investit 1 milion de euro in deschiderea, la sfarsitul acestei saptamani, a unui nou magazin Metro Punct.

Magazinul este situat in comuna Dumbrava Rosie, in apropiere de Piatra Neamt, si are o suprafata de 1.500 de metri patrati, oferind un sortiment de 3.000 de articole alimentare si nealimentare.

"Deschiderea celui de-al doilea magazin Metro Punct din Romania confirma angajamentul companiei in directia sustinerii activitatilor economice desfasurate de clientii nostri", a declarat Dusan Wilms (foto), directorul general al companiei.

Anuntul privind noul magazin a fost facut in Monitorul Oficial la inceputul saptamanii, tot in documentul oficial fiind mentionata deschiderea unui depozit sezonier pe litoral.

Metro Cash & Carry a inaugurat la inceputul lunii mai cel de-al cincilea magazin din Bucuresti, in zona Policolor din Bucuresti, in urma unei investitii de 15-20 milioane euro. Magazinul, cu o suprafata de 8.300 de metri patrati, are in oferta 19.000 de produse.

Cifra de afaceri totala a diviziilor Metro Group in Romania (Metro Cash&Carry si Real Hypermarket) a fost anul trecut de 1,897 miliarde euro, in scadere cu 10,7% fata de anul anterior, cand a raportat 2,126 miliarde euro, din cauza deprecierii leului in raport cu euro si contractiei consumului pe fondul crizei economice mondiale. Reteaua Metro numara in prezent 27 de unitati peste tot in tara.

Din totalul de 1,897 miliarde de euro, vanzarile Metro Cash & Carry au reprezentat 1,226 miliarde euro, iar cele raportate de divizia de hipermarketuri (Real Hypermarket) au fost de 0,671 miliarde de euro.

Metro Group este unul dintre cei mai mari retaileri la nivel mondial, ajungand la vanzari totale de peste 65 de miliarde de euro. Compania opereaza in jur de 2.100 de magazine in 33 de tari, in care lucreaza peste 290.000 de angajati

Citeste aici o analiza a pietei de retail alimentar in primele sase luni ale anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Metro Cash&Carry incepe sa faca mici si carnati in Romania