Potrivit companiei, vanzarile si cifra de afaceri vor ramane neschimbate, urmand sa existe o diferenta in minus la profit ce va acoperi cresterea de TVA. “Incercam sa suportam o parte din TVA din adaos. De exemplu, pentru promotia care a inceput pe 9 iulie si dureaza pana pe 14 august, preturile raman cele planificate, diferenta de TVA din aceasta promotie fiind suportata in totalitate din adaos. In plus, incepand din 7 august vom demara o promotie cu reduceri intre 5 si 10% la absolut toate produsele existente in magazinele noastre“,declara directorul general, Cristian Rusu (foto).

Casa Rusu a raportat o crestere de 22% a cifrei de afaceri pentru primul semestru al acestui an. “ In primele 6 luni ale lui 2009 vanzarile au fost de 7.5 milioane de euro, iar in aceeasi perioada a anului curent am avut vanzari de peste 9.2 milioane euro”, explica Cristian Rusu.

Conform datelor detinute de compania Casa Rusu, cumparatorii si-au micsorat cu aproximativ 10% bugetul de investitii in mobila in acest an. Anul 2010 a determinat si cresteri ale cerintelor consumatorilor “In ultima perioada, romanii se uita mult mai atent la ce achizitioneaza.”, considera oficialul Casa Rusu.

In ce priveste profitabilitatea companiei, Cristian Rusu a declarat ca se va mentine nivelul de crestere de 10% anuntat la inceputul anului 2010, compania preconizand o cifra de afaceri de 22 milioane euro.

Grupul Casa Rusu - Rus Savitar este compus din 2 companii ce acopera intreg procesul de productie si distributie de mobilier din PAL si MDF.

Divizia de producrie, compania Rus Savitar din Timisoara, este alcatuita dintr-o fabrica de 10 000 m.p.

Citeste si:

Investitia totala (excluzand logistica) realizata intre 2005 - 2009 este de aproximativ 15 milioane euro, iar capacitatea totala de productie se ridica la 18.000 de garnituri de mobilier pe luna.

Divizia de retail, compania Casa Rusu, numara deja 9 magazine, in orase precum Timisoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Brasov si Bucuresti.

Pentru anul 2010, compania a anuntat deschiderea a inca 5 magazine, incepand cu cel din Bucuresti, deschis in mai.

Productia si distributia se realizeaza prin compania Rus-Savitar, al carei actionar este familia Rusu, iar retail-ul si vanzarea directa se realizeaza prin compania Casa Rusu, al carei actionar majoritar este compania Rus-Savitar.

In momentul de fata, compania Rus Savitar este ca marime al doilea producator de mobilier din pal din Romania, cu o capacitate totala de productie de 17.000 - 18 000 garnituri de mobilier pe luna, intregul parc logistic si de productie ocupand o suprafata de 100.000 m.p.