Hidroelectrica va incepe lucrarile de constructie a hidrocentralei de la Cosmesti, parte a Amenajarii Hidroenergetice a raului Siret pe sectorul Cosmesti, a caror durata este estimata intre 3 ani si 3 ani si jumatate, costurile preconizate ridicandu-se la 618 milioane de lei, a anuntat compania.

Amenajarea se intinde pe teritoriul judetelor Galati si Vrancea si este alcatuita din doua trepte hidroenergetice, Cosmesti si Movileni, cea din urma fiind finalizata, informeaza NewsIn.

Treapta Cosmesti se va compune din barajul stavilar din beton cu inatimea de 21,5 metri, centrala hidroelectrica, a carei putere instalata va fi de 37,8 MW (doua grupuri), diguri pe cele doua maluri, senal in aval de baraj si o linie electrica aeriana de 110 kv.
Centrala va produce 130,1 GWh/an.

Lucrearea este finantata exclusiv din surse proprii Hidroelectrica, proiectantul general este ISPH, iar constructorul este Hidroconstructia.
In noiembrie 2009, Hidroelectrica anunta inaugurarea centralei hidroelectrice de la Movileni, amplasata pe raul Siret, cu o putere instalata de 33,9 MW si care va furniza 112,4 GWh de energie pe an.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, va participa joi la inaugurarea lucrarilor de constructie a hidrocentralei de la Cosmesti, de pe raul Siret.

Inaugurarea este programata la ora 17.00.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
CEZ: Vanzarea activelor din Romania incepe in octombrie