Energy Holding a castigat licitatia pentru furnizarea de electricitate catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), contract in valoare de 41,2 milioane lei fara TVA si accize, adica 51,08 milioane lei cu TVA, pret mai mic decat valoarea estimata initial de autoritatea contractanta, anunta Mediafax.

SNR va incheia acordul-cadru cu Energy Holding pentru achizitionarea de energie electrica dupa expirarea termenului legal de asteptare, potrivit datelor comunicate de societate.

Contractul vizeaza achizitionarea a 141.436 MWh de energie, iar pretul avansat de Energy Holding este de 291,24 lei/MWh.

Conform legislatiei in vigoare, perioada de asteptare in cazul licitatiilor publice de furnizare cu o valoare de peste 40.000 de euro este de 15 zile.
La un pret de 291,24 lei/MWh, contractul de 141.436 MWh are o valoare de 41,2 milioane lei fara TVA si acciza. Cu TVA, contractul are o valoare de 51,08 milioane lei.

Autoritatea contractanta a estimat, in anuntul de participare, ca valoarea contractului urma sa fie de 56,13 milioane lei, cifra care includea TVA de 19%.

SNR a initiat in luna martie procedura de licitatie pentru achizitia publica, primind trei oferte, de la Energy Holding, Electrica si firma Tinmar-IND.
Tinmar-IND a depus la inceputul lunii mai, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), o contestatie impotriva calificarii ofertantilor Energy Holding si Electrica.

Ulterior, Energy Holding a solicitat CNSC respingerea contestatiei formulata de Tinmar-IND si anularea procedurii de achizitie publica.
CNSC a respins, la 11 iunie, contestatia Tinmar-IND, ca lipsita de obiect. De asemenea, institutia a respins si cererea de interventie in interes propriu formulata de Energy Holding. Procedura de licitatie s-a reluat la 28 iunie.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania.

Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.
SNR este controlata integral de stat, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri