Lantul de farmacii Help Net, care numara in prezent 105 unitati peste tot in tara, continua procesul de diminuare a dezvoltarii retelei, cuvantul de ordine fiind "relocare" si "crestere organica reala".

"Reducerile de costuri generate de presiunea autoritatilor au dus in ultima perioada la reorganizari si restructurari atat la distribuitorii de medicamente, cat si la farmacii. In ultimii trei ani s-au facut relocari ale unitatilor Help Net, pentru ca fiecare farmacie din retea sa se poata autosustine", a declarat pentru Wall-Street Isabelle Iacob (foto), director general al Help Net Farma.

Dupa o crestere agresiva, care a dus reteaua la un numar de circa 100 de unitati, in 2007 conducerea a luat hotararea de a "diminua drastic ritmul de dezvoltare", extinderea vizand practic doar acele farmacii care sunt "sustenabile" din punct de vedere financiar.

Cea mai recenta relocare este cea a unei farmacii intr-un nou spatiu de pe bulevardul Panduri, sectorul 5, potrivit unui anunt din Monitorul Oficial. "Investitia pentru relocarea acestei farmacii este estimata la aproximativ 200.000 de euro, reprezentand cheltuieli cu licenta, amenajarea, stocurile de produse, salariile, spatiul".

Cu 900 de angajati in prezent, reteaua de farmacii Help Net face parte din grupul Farmexim, infiintat de Ovidiu Buluc. La 20 de ani de ani dupa ce a infiintat distribuitorul farmaceutic Farmexim, Ovidiu Buluc estimeaza afaceri in crestere cu 15%, pana la 840 de milioane de lei (circa 200 de milioane de euro) si o marja de profit de 2%.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului Farmexim (distribuitorul Farmexim, lantul de farmacii Help Net, magazinele de produse cosmetice Green Net si parfumeriile Beautik Haute Parfumerie) a atins valoarea de un miliard de lei (circa 236 de milioane de euro), iar cel al angajatilor - 1.500.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
33 de farmacii din Romania vor fi preluate de un grup german