Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca privatizarea CFR Marfa se afla in stadiul decis de anul trecut, iar delegatia FMI a constatat acest lucru si a incurajat ministerul sa mearga pe aceasta directie.
"Privatizarea CFR Marfa se afla in stadiul pe care l-am decis anul trecut, a fost un studiu de fezabilitate, am facut o serie intreaga de pregatiri, deci e exact pe drumul pe care l-am stabilit. De altfel, delegatia FMI a constatat acest lucru si ne-a incurajat sa mergem pe aceasta directie", a afirmat Radu Berceanu (foto), citat de Mediafax.

El a spus ca va trimite "toate aceste lucruri" si Comisiei Europene, pentru a primi un accept din partea CE si a sustinut ca reprezentantii Executivului european prezenti la Bucuresti l-au asigurat de sprijinul lor pentru toate aceste masuri.

In luna mai, Guvernul s-a angajat in fata FMI si CE sa vanda pachetul majoritar de actiuni la CFR Marfa, potrivit Memoramdumului suplimentar de Intelegere convenit de Romania cu FMI si UE. Executivul aplicase deja un program de reducere a personalului, primii 4.000 de salariati fiind disponibilizati la inceputul lunii martie.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat, in ianuarie, ca procedurile de privatizare vor incepe in acest an. Procesul de privatizare a CFR Marfa va incepe imediat, iar evaluarea ofertelor si derularea negocierilor vor avea loc spre sfarsitul acestui an, a declarat Radu Berceanu, in 14 ianuarie.

Ministrul Transporturilor a spus ca Deutsche Bahn si compania austriaca de transport feroviar sunt interesate sa intre pe piata din Romania, aratand ca un prim semnal l-a avut in vara anului trecut cand austriecii l-au angajat pe directorul general de atunci al CFR Marfa. Intrebat daca aceste companii sunt interesate de preluarea CFR Marfa, Berceanu a evitat un raspuns direct, explicand insa ca Guvernul trebuie sa aiba pregatite toate procedurile pentru momentul in care piata isi va reveni si va creste interesul investitorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri