Zeta Petroleum ia 15,8 mil. $ de la Cooper Energy pentru dezvoltarea unui zacamant din zona Buzaului

Compania independenta Zeta Petroleum Limited, cu activitati in industria petroliera si a gazelor naturale, va primi de la compania petroliera australiana Cooper Energy Limited o finantare de pana la 15,8 milioane de dolari, fonduri care vor fi utilizate pentru evaluarea si dezvoltarea zacamantului de gaze naturale Bobocu din judetul Buzau.

Potrivit intelegerii parafate la finele lunii trecute, Zeta Petroleum urmeaza sa primeasca cele 15,8 milioane de dolari in mai multe transe, banii fiind folositi atat pentru proiectul Bobocu, dar si pentru cheltuielile curente ale companiei britanice.

“Zeta Petroleum se aliaza cu Cooper Energy pentru noi parteneriate in Romania. Aceasta alianta strategica ne va permite sa finantam evaluarea si dezvoltarea proiectului Bobocu si sa ne acceleram proiectele de dezvoltare din Romania”, a declarat Stephen West, director executiv al companiei britanice.

Zacamantul Bobocu se afla la o distanta de 110 kilometri de Bucuresti, Zeta Petroleum deruland in prezent studii privind pentru evaluarea potentialului acestuia. Potrivit comunicatului emis de companie, Zeta Petroleum se asteapta sa inceapa exploatarea in 2011.

Conform informatiilor de pe site-ul companiei, Zeta Petroleum a semnat, pe 27 martie 2007, o intelegere de concesiune cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, parteneriatul fiind ratificat de Guvernul Romaniei pe data de 19 decembrie in acelasi an.

In prezent, Zeta Petroleum opereaza explorari la Bobocu - gaze naturale, Jimbolia - petrol si Padureni - gaze naturale.

Zacamantul de gaze a fost descoperit in 1966 de Romgaz, furnizorul national de gaze. Exploatarea sa a inceput in 1977, dar perimetrul a fost abandonat in 2005.

Zeta Petroleum a derulat, in trecut, si alte proiecte in Romania. Rompetrol Upstream si Zeta Petroleum SRL Romania au anuntat in septembrie 2007 ca au inceput forajul la sonda de explorare 1 Baleni (Mehedinti) din blocul Zegujani in vederea evaluarii unor potentiale acumulari de gaze.

Cooper Energy este o companie de stat listata la Bursa de Valori Australiana sub simbolul “COE”. Compania deruleaza in prezent investitii in tara de origine, Indonezia, Tunisia si, mai nou, Romania.

Sursa foto: www.zetapetroleum.com.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lactalis închide două fabrici Dorna Lactate, în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri