Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica realizata prin achizitionarea de catre Novadex & CA a unui procent din partile sociale ale fiecareia dintre societatile Nordexim Coffee Services, ATV Distribution si Premium Coffee Services.

Concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal.

Conform Legii concurentei (nr. 21/1996) sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 mil. euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 mil. euro.

Novadex&CA face parte din grupul Aquila si isi desfasoara mare parte a activitatii in doemniul achizitionarii si inchirierii de apartamente si spatii comerciale mici.

Companiile Nordexim Coffee Services, ATV Distribution si Premium Coffee Services activeaza pe piata comercializarii cu amanuntul a produselor alimentare prin aparate automate de tip vending, pe piata comercializarii cu amanuntul a cafelei si produselor asociate destinate aparatelor automate si pe piata comercializarii cu amanuntul a apei potabile imbuteliate destinate dozatoarelor. In actionariatul tuturor celor trei companii se regasesc oamenii de afaceri Gheorghe Popa si Marius Constantin Dragu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gigantul farmaceutic Roche, amendat cu 12,8 milioane de euro