Albalact la ora bilantului: Primul semestru aduce afaceri in crestere si profit in scadere

Albalact Alba Iulia, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata laptelui din Romania, a raportat pentru primul semestru al anului o crestere de 7,57%, pana la 125 mil. lei, in timp ce profitul operational s-a majorat cu 2,56% fata de aceeasi perioada din 2009.

In primul semestru al anului compania a afisat un avans de 9,1% a veniturilor total, pana la 120,9 mil. lei.

Pe de alta parte, profitul net a fost afectat de cresterea semnificativa a cursului euro in luna iunie, care a determinat o majorare de peste 120% a cheltuielilor financiare. In primul semestru, profitul net a scazut cu 13,96%, la 2,41 mil. lei, fata de 2,81 mil. lei in perioada similara a anului trecut.

“Piata lactatelor trece printr-o perioada foarte grea, chiar dura, marcata de o scadere dramatica a puterii de cumparare care determina o presiune mare pe preturi. Vom continua sa ne extindem portofoliul, distributia si reteaua de clienti si vom avea lansari si promotii noi. Am incredere ca pana la sfarsitul anului vom atinge bugetul planificat”, declara Raul Ciurtin (foto), presedintele si director general al Albalact Alba Iulia.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii patru producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

Din 2009, Albalact detine 93,6% din pachetul de actiuni al Raraul Campulung Moldovenesc. In prezent, Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

Astazi, Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

Cititi si Presedintele Albalact: In 2 ani, piata lactatelor va fi disputata de un ‘pluton’ de jucatori de frunte


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri