Lantul de magazine de incaltaminte Leonardo, detinut de omul de afaceri Florin Panea si aflat in reorganizare judiciara din toamna anului trecut, va deschide sase noi unitati in acest an, dar va si inchide alte sase, care sunt neprofitabile.

"Planul de reorganizare prevede renegocierea chiriilor si pastrarea unui numar constant de magazine, adica circa 140. Vom deschide sase noi magazine in acest an, in centre comerciale de interes, dar vom inchide alte sase, pe care le consideram neprofitabile", a declarat Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolventa Transilvania, care se ocupa de reorganizarea judiciara a Leonardo.

El a adaugat ca investitia intr-un magazin nou deschis se poate ridica la 30.000 - 100.000 de euro, potrivit Mediafax.

Casa de Insolventa Transilvania a anuntat in luna octombrie a anului trecut ca retailerul roman de incaltaminte va intra in reorganizare judiciara, din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 25%.

Doar in 2009, Leonardo a inchis in 30 de magazine neprofitabile si a concediat 600 de angajati in urma restructurarii.

Reteaua de magazine cuprindea la sfarsitul anului 2008 peste 200 de unitati in Romania, Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova si avea peste 3.000 angajati.
Leonardo Romania a avut in 2008 o cifra de afaceri de 500 milioane de lei, fara TVA, iar grupul Leonardo a atins vanzari de peste 600 milioane de lei in aceeasi perioada.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si