Bergenbier, unul dintre cei mai importanti producatori de bere din Romania, a anuntat ca va demara consultarile cu sindicatele cu privire la intentia companiei de a-si concentra intreaga activitate de productie de bere la fabrica din Ploiesti.
Pe fondul scaderii cererii pe piata locala a berii, compania a decis in luna octombrie 2009 sa intrerupa temporar activitatea fabricii de bere din Blaj, cei 172 angajati intrand in somaj tehnic. Activitatea urma sa fie suspendata pana in luna martie a acestui an, anuntau la momentul respectiv reprezentantii Bergenbier.

La fabrica din Blaj exista si o unitate de productie de malt, care a ramas functionala pana la sfarsitul lunii iunie 2010. Incepand cu luna iulie 2010, la Blaj a fost suspendata si activitatea de productie malt.

Potrivit estimarilor companiei, dupa prima jumatate a anului 2010 piata berii nu a dat semne de redresare, ci dimpotriva, a continuat sa scada cu 12% fata de aceeasi perioada a anului 2009, dupa ce in 2009 se contractase deja cu 14% fata de 2008.

In prezent, la fabrica de la Ploiesti se produc toate marcile din portofoliul companiei.

“Am analizat in detaliu toate optiunile pe care le avem in conditiile economice actuale. Pentru mentinerea eficientei operationale a companiei si pentru pastrarea competitivitatii acesteia pe termen lung, se impune, pe langa alte masuri de optimizare a costurilor, si concentrarea intregii activitati de productie de bere la fabrica din Ploiesti”, a declarat Mihai Ghyka (foto), director general al Bergenbier.

Pachetul compensatoriu oferit celor 172 angajati contine, pe langa salariile compensatorii, si o serie de solutii precum consiliere specializata in vederea gasirii unui nou loc de munca la nivel regional, servicii de plasare, cat si posibilitatea de a opta pentru unul din posturile disponibile in cadrul companiei, la Bucuresti sau Ploiesti.

Fabrica de la Blaj reprezenta 20% din capacitatea de productie totala a companiei.

Producatorul Bergenbier a intrat pe piata locala in 1994. In prezent, compania produce si promoveaza marcile Bergenbier, Stella Artois, Beck's, Löwenbräu si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Anul acesta a fost marcat si de anuntul Heineken Romania care a decis sa inchida fabrica de la Hateg, 98 de angajati fiind concediati. Productia a fost transferata catre celelalte fabrici ale Heineken din Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta, reprezentantii companiei invocand de asemenea contextul economic dificil.

Cititi cateva dintre cele mai importante declaratii ale principalilor jucatori din industria berii din Romania

Producatorul Tuborg: Din septembrie vom vedea schimbari majore in consum pe fondul cresterii TVA

Cel mai pesimist scenariu pentru seful Heineken: Criza se termina in 2011


Berarii nu scapa de criza nici in 2010

Ursus Breweries: Dupa un an de alegeri, mediul de afaceri are nevoie de stabilitate

Mihai Ghyka: Americanii cred ca pot schimba lumea. La noi, vad o lipsa de speranta
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri