Retailerul farmaceutic Help Net, parte a grupului Farmexim controlat de Ovidiu Buluc, a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, obtinand o marja de profit se 4%.
"Profitul inregistrat in ultimii ani a fost reinvestit atat pentru sustinerea cash-flow-ului (fluxului de lichiditati - n. red.), diminuat de intarzierea cu care se opereaza datoriile de stat, cat si pentru investitii in dezvoltarea capitalului uman si a retelei", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Potrivit oficialilor Help Net, in primul semestru al anului, peste 800.000 de euro au intrat in buzunarul clientilor fideli, suma reprezentand reducerea de 5% de care beneficiaza orice client care are un card de fidelitate. In urma programelor de loializare, numarul clientilor fideli a crescut cu 7,5% in primele sase luni, fata de perioada anterioara.

Dupa o perioada de trei ani in care planurile de extindere agresiva au fost stopate, actionarii Help Net (retea controlata de Ovidiu Buluc si de Isabelle Iacob) au decis reluarea expansiunii, astfel incat pentru luna curenta sunt planificate doua deschideri - la Timisoara si Ramnicu Valcea. Recent, compania a relocat o farmacie in Bucuresti, in zona Panduri, in urma unei investitii de 200.000 de euro.

"Intentionam ca pana la sfarsitul acestui an sa ne imbunatatim prezenta nationala. In acelasi timp, suntem preocupati sa mentinem si sa deschidem farmacii profitabile", a declarat Isabelle Iacob (foto), director general al Help Net Farma. [Citeste: Sefa farmaciilor Help Net: Vrem o crestere organica, nu bifarea unui numar de deschideri pe an].

Reprezentantii companiei au anuntat investitii si in resursele umane. Cursurile Universitatii Help Net (programe de training pentru angajati), program demarat in 2007, asigura si anul acesta pregatirea continua a aproximativ 400 de persoane/an.

In prezent, reteaua Help Net numara 105 puncte de vanzare. Spre comparatie, liderul pietei de profil - farmaciile Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, are circa 220 de farmacii.

Cu 900 de angajati in prezent, reteaua de farmacii Help Net face parte din grupul Farmexim, infiintat de Ovidiu Buluc. La 20 de ani de ani dupa ce a infiintat distribuitorul farmaceutic Farmexim, Ovidiu Buluc estimeaza afaceri in crestere cu 15%, pana la 840 de milioane de lei (circa 200 de milioane de euro) si o marja de profit de 2%.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului Farmexim (distribuitorul Farmexim, lantul de farmacii Help Net, magazinele de produse cosmetice Green Net si parfumeriile Beautik Haute Parfumerie) a atins valoarea de un miliard de lei (circa 236 de milioane de euro), iar cel al angajatilor - 1.500.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri