Toti cei 15.000 de angajati ai CFR Calatori intra de luni in somaj tehnic

Toti cei aproximativ 15.000 de angajati ai CFR Calatori vor intra in somaj tehnic incepand de luni, prin rotatie, pana la sfarsitul anului, astfel ca fiecare salariat nu va veni la munca timp de doua luni, a declarat directorul general al companiei, Liviu Pescarasu, citat de Mediafax.

In perioada somajului tehnic angajatii vor primi 75% din salariu de baza, iar compania nu va achita contributiile sociale.

Masuri similare au fost luate anul trecut la CFR Marfa, care a trimis in somaj tehnic 40% din personal (7.000 de persoane) in perioada iulie-decembrie.

In paralel, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pregateste un proiect care vizeaza disponibilizarea a inca 12.800 de angajati din sectorul feroviar pana la sfarsitul lunii septembrie, dupa ce la inceputul anului au fost concediate alte 10.361 de persoane, au declarat pentru MEDIAFAX surse din sectorul feroviar.

Cei mai multi disponibilizati vor fi la CFR Marfa (5.000 de angajati), urmata de CFR Calatori, cu 3.900 de salariati, CFR SA, cu 2.900 de persoane, si Electrificare CFR, cu 1.000 de concediati.

Contactat de MEDIAFAX, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat, ca sindicatele feorivare nu vor accepta niciun program de restructurare la CFR si ca angajatii din sector vor opri activitatea si vor da statul in judecata daca vor fi facute noi disponibilizari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri