Importatorul si distribuitorul de medicamente Farmexim, parte a grupului cu acelasi nume controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri de 93,4 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de valoarea raportata in aceeasi perioada a lui 2009, precum si un profit in crestere cu 26%.

"Pentru acest final de an ne pastram optimismul si estimam o crestere cu 15% a cifrei de afaceri, pana la o valoare de 840 de milioane de lei, precum si o marja de profit de 2%", a declarat Ovidiu Buluc (foto), directorul general al Farmexim.

Piata farmaceutica romaneasca se confrunta cu o acuta criza de lichiditati, motiv pentru care compania si-a regandit planul de dezvoltare pentru acest an, axandu-se pe recuperarea datoriilor si asigurarea cash-flow-ului.

"Daca in august 2009, Farmexim avea parteneriate cu peste 3.500 de clienti-farmacii, in momentul de fata numarul acestora s-a redus la 3.000 de unitati farmaceutice", potrivit comunicatului de presa emis de companie.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului Farmexim (distribuitorul Farmexim, lantul de farmacii Help Net, magazinele de produse cosmetice Green Net si parfumeriile Beautik Haute Parfumerie) a atins valoarea de un miliard de lei (circa 236 de milioane de euro), iar cel al angajatilor - 1.500.

Afla aici care sunt rezultatele Help Net, reteaua de farmacii a grupului Farmexim.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si