Producatorul de medicamente Biofarm a raportat, in primul semestru, o cifra de afaceri in crestere cu 21%, pana la 41,5 milioane de lei, si un profit de 9,6 milioane de lei.

In perioada similara a lui 2009, Biofarm a afisat o obtinut de afaceri de 34,2 milioane de lei si un profit de 9,3 milioane de lei.

Principalii indicatori financiari afisati de Biofarm in primul semestru:

Veniturile au atins valoarea de 43,3 milioane de lei, in crestere cu 11% comparativ cu ianuarie-iunie 2009.

Cheluielile au urcat pana la 31,1 milioane de lei, cu 11%.

Creantele comerciale ale companiei au crescut cu 29%, ca urmare a modificarii termenelui de incasare a creantelor.

Valoarea investitiilor s-a cifrat, in primele sase luni ale anului, la 2 milioane de lei.

Referitor la piata farmaceutica, oficialii Biofarm au declarat ca aceasta a fost afectata, in primele sase luni ale anului, atat de efectele crizei mondiale materializate in special prin devalorizarea monedei nationale in raport cu euro, cat si de masurile administrative adoptate in ultimii ani, cum ar fi noua modalitate de calcul a preturilor pentru medicamentele generice, prelungirea termenelor de plata pentru produsele compensate/gratuite sau introducerea sistemului clawback.

"Toate aceste probleme cu care piata farmaceutica s-a confruntat in ultima perioada au dus in final la crearea unei crize a lichiditatilor, a unui blocaj la nivelul farmaciilor si al distribuitorilor si la scaderea puterii de cumparare", se mai precizeaza in raportul financiar al companiei.

Biofarm a infiintat, in luna februarie a anului curent, o reprezentanta in Republica Moldova, care desfasoara activitati de consultare pentru afaceri si management, de promovare a produselor, de inregistrare de dosare pentru introducerea de noi medicamente, precum si de cercetari de piata.

"Biofarm exporta in Republica Moldova din 2000. Numarul produselor exportate a crescut de la 10, cate au fost inregistrate initial, la 37 in prezent. Vanzarile inregistrate in Republica Moldova in primele sase luni ale lui 2010 au crescut cu 42% fata de perioada similara din 2009" - potrivit documentului citat.

Biofarm detine 50% din capitalul social al unei companii ucrainiene, care insa nu a desfasurat activitate economico-financiara pana la finele lui iunie.

La data de 31 mai, structura actionariatului Biofarm era urmatoarea: SIF Oltenia Craiova (50,46%), SIF Banat-Crisana SA (16,30%), SIF Moldova (11,68%) si AVAS (1,04%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Biofarm are un nou Marketing Manager